Kan je behangen zonder behangtafel?

Het is mogelijk om te behangen zonder behangtafel. Het is alleen wel makkelijker om het met een behangtafel te doen. Je hoeft dan minder te bukken, bent sneller klaar en je werkt waarschijnlijk netter.

Tips om te behangen zonder behangtafel

Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken om zonder behangtafel te behangen:

  1. Plaktafel: Als je geen behangtafel hebt, kun je een tafel gebruiken die groot genoeg is om het behang op te leggen. Bedek de tafel met een plastic tafelkleed om te voorkomen dat de lijm het oppervlak beschadigt.
  2. Vrij plakken: Je kunt het behang ook rechtstreeks op de muur plakken zonder het op een tafel te leggen. Houd er rekening mee dat dit een beetje lastiger kan zijn en dat je het behang misschien moet aanpassen terwijl je het plakt.
  3. Stap-voor-stap methode: Een andere methode is om het behang in delen te knippen en stap voor stap op de muur te plakken, waarbij je elke sectie afzonderlijk aanbrengt. Dit kan vooral handig zijn als je grote muren of plafonds moet behangen.

Ongeacht de methode die je kiest, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur schoon en droog is voordat je begint met behangen. Dit zorgt voor een goede hechting en voorkomt dat het behang gaat bladderen.