Welk behang gebruik je op een oneffen muur

Als je een oneffen muur hebt, kan het moeilijk zijn om het juiste behang te vinden. Er zijn echter enkele soorten behang die speciaal zijn ontworpen om te worden gebruikt op oneffen muren. Hier zijn enkele opties:

  1. Glasweefselbehang: Dit is een zeer sterk en duurzaam type behang dat gemaakt is van glasvezel. Het kan worden gebruikt om kleine oneffenheden te verbergen en is ideaal voor muren die veel te lijden hebben gehad.
  2. Vliesbehang: Dit is een ander sterk en duurzaam type behang dat verkrijgbaar is in verschillende diktes. Het kan worden gebruikt om oneffenheden op de muur te verbergen en is gemakkelijk aan te brengen.
  3. Reliefbehang: Dit type behang heeft een textuur of reliëf dat helpt om kleine oneffenheden te verbergen. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kan een interessant visueel element aan de kamer toevoegen.
  4. Fotobehang: Fotobehang kan ook worden gebruikt om oneffenheden op de muur te verbergen. Kies een afbeelding met veel details, zoals een landschap of een stadsgezicht, om eventuele oneffenheden te camoufleren.
  5. Structuurverf: Structuurverf is geen behang, maar het kan wel worden gebruikt om oneffenheden op de muur te verbergen. Het is een dikke verf die textuur en reliëf aan de muur toevoegt en kan worden aangebracht met een roller of spatel.

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet aanbevolen wordt om behang te gebruiken om grote oneffenheden op de muur te verbergen. Als de muur in slechte staat verkeert, is het beter om deze eerst te laten repareren voordat er behang of andere afwerkingen worden aangebracht.